Според журналистката на всички е изгодно да се отърват от "Атака"

„Протестиращите влязоха в следващата спирала на своето поведение, която върви надолу. Те влязоха в спиралата на компроматите”, каза в „Здравей, България” журналистката Велислава Дърева. Според нея така те само губят, защото това е лош вкус, лошо възпитание, чалга и простащина.

 

„Каквото повикало, такова се обадило”, отговори й Методи Андреев, който е бивш председател на Комисията по досиетата. По думите му МВР тормози протестиращите и влиза в личното им пространство. „Не може повече управляващите да се правят на глухи, слепи и неми. Младите хора са бунтари, защото Цветлин Йовчев се намеси в техния свят много преди те да се намесят в неговия. Те напълно заслужено му отвърнаха”, добави още той. 

 

Относно скандалните снимки на лидера на „Атака” Волен Сидеров Велислава Дърева заяви, че снимките са от 2009 година, когато партията успешно е „обслужвала ГЕРБ”

 

„Атака” обикновено сама се сготвя. В случая има опит за настъпление за атака срещу партията на Сидеров и това е повече от факт”, каза журналистката. Според нея „Атака” пречи на някого. 

 

„Кой каквото сам си направи, друг не може да му го направи”, заяви от своя страна Методи Андреев и добави, че още от самото начало „Атака” живее в едни непрекъснати скандали и популистки изказвания. 

 

Според него голяма част от медиите, които в момента преекспонират въпроса, са на Делян Пеевски, а "друга част са под влиянието на Моника Станишева". „Една случка не може да се преекспонира по този начин, освен ако тези два центъра не решат, че това е необходимо”, аргументира се той. 

 

„Атака” е тежък воденичен камък за Сергей Станишев, който иска да направи свой европейски проект”, заяви още Андреев.

 

"На всички е изгодно да се отърват от "Атака", заяви Дърева.

 

Целия разговор гледайте във видеото.