Полицията обискира дома на Дженаро Гатузо и Кристиян Броки. Четирима са арестувани

Нов грандиозен скандал с уредени мачове избухна в Италия. Според прокуратурата поне 30 срещи от Серия А са уговорени, някои от тях - с участието на "Милан", "Ювентус" и "Интер". Полицията нахлу в жилището на двама бивши играчи на росонерите – Дженаро Гатузо и Кристиян Броки.

 

Полицията в Италия подхвана нова мащабна операция срещу престъпните кланове, които уреждат мачове от футболното първенство. Сред замесените този път в скандала е световния шампион от 2006 г. Дженаро Гатузо.

 

Домът на бившия играч на "Милан" беше обискиран от властите. Същото сполетя и друг бивш играч на росонерите и Лацио – Кристиян Броки. Прокуратурата на Кремона, която води разследването, има доказателства за връзки между двамата и хора от престъпния свят отговорни за уреждането на мачове.

 

През нощта след мащабна акция на полицията, са задържани четирима души, които са посредничели между мафиотите и футболистите. Според прокуратурата има огромен брой уредени мачове, от които 30 са от Серия А. В тях участват най-големите клубове – "Милан", "Ювентус" и "Интер".

 

Сред разследваните срещи са мачовете "Киево" – "Милан" и "Киево" – "Лацио" от февруари 2011 г., "Милан" – "Бари" от март 2011, "Юв" – "Лацио" от април 2012 и "Палермо" – "Интер" от април тази година.

 

Прокурорът Роберто ди Мартино, който води следствието, обяви, че в Италия не се е променило абсолютно нищо, от скандала Калчополи през 2006 г.

 

„Аз не съм анализатор и не мога да обобщавам нищо. Но сме изправени пред ясни данни, които показват, че въпреки разследванията и арестите голяма част от замесените продължават да правят това, което правеха и преди”, обяви Ди Мартино.