Огънят е обхванал няколко етажа от жилищна кооперация в центъра на града

Трима души са загинали при пожар в блок в центъра на Стара Загора. Огънят тръгнал от апартамент на шестия етаж и обхванал няколко жилища от петия до осмия етаж. Загиналите са на възраст от 80 до 92 години. Най-вероятната причина за пожара е искра от електрическа печка.

 

Загиналите при битов пожар в кооперация в Стара Загора са възрастни хора. Огънят започва от апартамент на шестия етаж, в който живее възрастна жена, с психически проблеми.

 

„Бабата е със старческа деменция, много възрастна, 92-годишна. Останала е сама с някаква електрическа печка. Оттам лумна всичко при нас. От фугите на апартаментите излизаше дим. Всичко вкъщи е черно и мръсно”, казва съседката Стоянка Койчева.

 

От бързо разразилия се огън са засегнати  и апартаментите на петия, седмия и осмия етаж. Съпрузите на осмия етаж, на 80 и 85 години са починали от задушаване.

 

„Те са направили грешка, като са отворили вратата на коридора, откъдето е влязъл дима. Ние, като видяхме дима, излязохме на терасите, най-голям дим излизаше от осмия етаж и ние мислихме, че там са се подпалили”, разказва Цветана Димова.

 

Пожарната е пристигнала веднага след сигнала, но той е подаден според очевидци доста късно. Съседите са стояли на балконите, за да бъде избегнато задушаване на още хора. Причините за пожара и щетите са в процес на изясняване, съобщиха от полицията. Образувано е досъдебно производство.