Певецът е починал тази сутрин

Гласът на “Тоника“ Гого Найденов ни напусна тази  нощ след  дълго боледуване.
В последните години той се бореше с коварна болест, която успя да го победи. 
През всичкото това време до него бе съпругата му Ева.

 

Гого си отиде на 64 години.

 

Неговият глас се извисява на музикална сцена за първи път в началото на 70-те,  когато  в бургаския клуб на транспортните работници решават да създадат вокална група, по подобие на италианската формация „Рики е Повери”. 

 

Популярността на  групата скоро надхвърля границите на града и бързо превръща изпълнителите в  истински национални любимци – „Тоника” печелят редица награди у нас и по света, а песни те „Ладо ле, Ладо”, „Нека да е лято” „Сбогуване”  присъстват и до днес във всеки български дом.

 

В памет на ГогоСлед серия от драматични обрати през 80-те, Гого и Ева напускат „Тоника”, за да  създадат още една  емблематична формация  – „Домино…” и да се съберат отново с първата си любов, този път наречена „Фамилия Тоника”.

 

Безспорно най-любимата и обичана песен, с която днес ще изпратим Гого е тази за Бургас и вечерите на Бургас, тънко изплетени от кадифе…

 

Ръководителят на "Тоника" Стефан Диомов отправи съболезнования към съпругата Ева.

 

Напусна ни Гого"Напоследък не се виждахме, Ева не допускаше хора до него, защото той беше тежко болен и имаше опасност от зараза. Той се държеше. Ева полагаше неимоверни усилия за него. Той беше мой съратник дълги години”, каза Диомов. 

 

Целия разговор със Стефан Диомов за Гого гледайте в първото видео.