В 16 общини в Югозападна Англия положението е особено тежко

Утежнява се ситуацията с времето във Великобритания. Обявен е червен код за редица общини. Към наводненията, с които британците се борят вече дни наред се прибавя ураганен вятър. Очаква се в Уелс и Северозападна Англия скоростта на поривите да надхвърли 160 км/ч. Вятърът ще е толкова силен, че е възможно да повреди сгради, предупреждават властите.

 

Същевременно проблемите с наводненията продължават. В 16 общини в Югозападна Англия положението е особено тежко. Пътищата и влаковите линии са залети от вода. Над 3 хил. домакинства са без електричество.

 

В следващите няколко дни в Южна Англия се очаква да паднат толкова валежи, колкото обичайно има за месец. Щетите от лошото време се оценяват на 1,2 млрд. евро. Очаква се тази сума да нарасне, като може да достигне 4 милиарда.

 

Ураганните ветрове със скорост от над 120 км/ч добавиха още притеснения за жителите на пострадалите райони и спасителите им в Англия. Нова ТВ се свърза с писателя и журналист Павел Гоневски за последни новини от Лондон, където темата за "най-мократа" от 250 години насам зима се превърна в първа за местните медии. Неговия разказ ще чуете във видеото.