Загинаха двама мъже

Лошото време във Великобритания взе и жертви. 70- годишен мъж загина от токов удар, след като вятърът събори електрически стълбове. 33-годишен мъж е починал, когато се блъснал с автомобила си в паднало на пътя дърво. Големи райони от западна и Южна Англия са наводнени, а поривите на вятъра в Уелс достигнаха 160 километра в час.

 

Големи части от югозападна Англия са под вода вече седмици, след проливните дъждове през февруари и най-дъждовния януари от 250 години насам. Наводнени са районите край река Темза, западно от Лондон. 850 души са били спасени от домовете си, след като реката достигна най-високото си ниво от повече от 60 години насам. Магистрали и пътища са затворени. Железопътният транспорт също е засегнат, като броят на мотрисите е намален. 

 

Заради силния вятър 80 хиляди домакинства са без ток. На места поривите достигнаха 160 километра в час.

 

Властите издадоха предупреждение за ураганни ветрове. Синоптиците допуснаха, че новата буря, която приближава от Атлантическия океан, може да бъде много по-сериозна. 

 

Анализите сочат, че застрахователите ще трябва да изплатят около половин милиард британски лири на пострадалите от наводненията. Само щетите по железопътния транспорт са между 60 и 120 милиона лири.