Показанията на термометрите ще достигнат интервала от 3 до 8 градуса

Утре застудяването в страната ще продължи и зимата ще напомни, че все още не си е тръгнала.

 

През нощта с умерен североизточен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. В Северна и Източна България ще превалява дъжд, който до сутринта в Добруджа и Лудогорието ще започне да се примесва и със сняг.

 

Утре ще остане предимно облачно. Валежи ще има главно в северните и източните части на страната, като в североизточните райони ще превалява дъжд и сняг. Заради по-топлата земя и все още положителните температури, снежна покривка няма да се образува. Ще духа до умерен североизточен вятър и понижението на температурите ще продължи.

 

Минималните ще са между 1 и 6 градуса. През деня показанията на термометрите ще достигнат интервала от 3 до 8 градуса, в крайните югозападни райони, до 10, 11.

 

В планините също ще застудее. Ще бъде предимно облачно и мъгливо на места със слаби превалявания от сняг. Новата снежна покривка в планините е между 5 и 10 сантиметра, а работещите писти в зимните курорти продължават да се обработват с изкуствен сняг. Максималната температура на 1500 метра ще е минус 2 градуса, а вятърът умерен от североизток.

 

Във вторник на места в Източна България ще превалява слаб дъжд и сняг, а над западна облаците ще се разкъсват и намаляват. Температурите ще се задържат почти без промяна. В сряда над по-голямата част от страната вече ще е предимно слънчево и по-топло, а облаци ще има само по Черноморието. Със слънце ще започне и четвъртък, но по-късно от запад ще се заоблачи. Валежи обаче не се очакват. В петък и събота ще има променлива облачност, намаляваща до слънчево и повишението на температурите ще продължи.