Предизборната кампания за вота на 25 май вече започна

Лидерът на украинската опозиционна партия „Удар” Виталий Кличко потвърди, че възнамерява да се кандидатира за президент.

 

„Да, ще се кандидатирам за президент на Украйна. Защото съм напълно уверен, че на Украйна е необходима пълна промяна на правилата на играта. Трябва да има справедливост. Знам, че това е постижимо”, заяви Кличко във Върховната Рада, цитиран от УНИАН.  

 

Бившият шампион по бокс отбеляза, че не се вижда в състава на новото правителство. Наред с това лидерът на „Удар” посочи, че правителството ще се сформира на базата на ключови принципи като професионализъм и морални качества, с оглед на критичната икономическа ситуация в страната и „за да не изглежда, че политиците са завзели властта”.

 

По думите на Виталий Кличко партийни квоти в състава на кабинета няма да има: „Разглеждаме длъжностите от гледна точка на ефективното излизане от кризата.

 

Извънредните избори за държавен глава, след отстраняването на Виктор Янукович, бяха насрочени от Върховната Рада за 25 май. Днес беше даден старт на предизборната кампания.