Полицаи предотвратиха сбивания между фенове на ЦСКА и Левски

Органите на реда задържаха най-малко 100 души преди и по време на футболния двубой между столичните грандове ЦСКА и Левски, съобщиха от МВР, предаде БГНЕС. Служители на СДВР са предотвратили сериозни сбивания между фенове на двата столични отбора в отдалечени и по-близки до стадиона райони.

 

При един от инцидентите е пострадал полицай, ударен с камък по главата. Оказана му е медицинска помощ на място. Феновете на ЦСКА замерваха сградата на турското посолство с камъни и бомбички.

 

До 14 часа в различни полицейски управления са отведени 98 души. У много от тях са намерени забранени за носене при масови мероприятия предмети – палки, боксове, ножове. Между задържаните има и лице, обявено за издирване.

 

Столичните полицаи продължават работа с цел опазване реда и спокойствието на гражданите в София, отбелязват от Вътрешното министерство. Във връзка с футболните дербита днес и утре служителите на СДВР изграждат периметър около стадионите с пропускателни пунктове, буфери между привържениците на отделните отбори и ще извършват проверки за забранени предмети.

 

Малолетни ще бъдат допускани на стадиона само с пълнолетен придружител, след попълване на декларация. С цел осигуряване на безопасността при струпване на много хора, а и за улесняване на пропускателния режим, на зрителите се препоръчва да пристигнат по-рано в района на стадионите.

 

Вечното дерби между Левски и ЦСКА започна в 16:15 часа на Националния стадион „Васил Левски”. При последната среща между отборите миналата събота бяха задържани 46 души.