Температурите ще са от 16 до 20 градуса

Продължителността на деня ще е 13 часа и 22 минути, в София слънцето ще изгрее в 6 часа и 46 минути и ще залезе малко след 20 часа.

 

Луната е в пълнолуние. Тя ще залезе с изгрева на слънцето и ще изгрее в началото на нощта с видима част от 99 процента. 

 

Денят започва с разкъсана средна и висока облачност, по-значителна над северозападните райони.

 

Преди обед облаците от северозапад ще продължат да се увеличават. Отначало в Северна, а по-късно и в Южна България - с умерен до силен вятър ще започне да навлиза хладен въздух. Следобед в планиските и северозападни райони ще превалява, като валежите ще продължат и през нощта. Очакват се гръмотевици, възможни са и градушки.

 

Температурите към 6:30 часа са между 6 и 11 градуса, по-ниски в Добруджа и на места в Източна България.

 

През деня чувствително ще захладнее, особено в Западна България, където стойностите трудно ще достигнат 16-17 градуса. В южните райони ще е по-топло - до около 20 градуса.

 

В планините облаците до обед ще се снижават. Следобед в масивите от Западна България ще започнат валежи от дъжд, а над 1800 м - от сняг. На 2000 м се очаква най-много 1 градус, а на 1500 - около 4 - 5. Вятърът ще е умерен до силен от запад - югозапад.

 

Утре ще е хладно, ветровито и дъждовно с температури в западните и централни райони около и под 10 градуса. Очакват се гръмотевици, градушки и сняг в планините. По-слаби ще са валежите само в крайните източни райони, където ще по-топло.

 

В четвъртък и петък вятърът ще отслабне, но ще е предимно облачно. Интензивните валежи ще се изместят над Източна България. На запад ще превалява по-слабо, главно в планините.

 

В събота и неделя ще остане облачно. През първия ден валежите ще отслабнат, а в неделя и температурите ще се повишат.