Догодина организаторите обещават да направят 3-дневно шоу

Без емблематичния летен фестивал Spirit of Burgas тази година. От Община Бургас, която е съорганизатор, обясниха отпадането на събитието с орязани бюджети

 

Това е един от най-големите фестивали на Балканите, който привличаше хиляди меломани от страната и Европа. Миналата година тридневния фестивал се проведе в съкратен вариант - за две вечери, отново заради финансови липси. Изданието се оказа и най-слабото досега. Затова организаторите предпочитат да пропуснат година и да съберат сили за истински тридневен фестивал през лятото на 2015.

 

„Тази година наистина няма да се проведе „Спирит”. За съжаление формата, който беше миналата година – двудневния, видяхме всички че не е добър и поради тази причина нашето настояване и желание беше този формат да не променя формата си първоначално и да си бъде в три дни. Това е едното. Второ - субсидията, която тази година беше същата като  предходната година е всъщност, стойността, която община Бургас  отпуска да „Spirit of Burgas”. Така или иначе за 2015-та предстои работа, която дефакто започнахме в момента, в който се взе решение да няма 2014-та година „Спирит” и всичко ще бъде и всички наши сили и средства ще се хвърлят за 2015-та година”, коментира управител на общинското предприятие "Летен театър, фестивали и концерти" Димитър Маджаров.

 

Репортер: Цеца Алексова