Трима души бяха убити при престрелка в украинския град Мариупол

Трима проруски протестиращи бяха убити от украински войници при опит да щурмуват казарма. В същото време руският президент Владимир Путин не изключи възможността да изпрати войски в Източна Украйна.

 

До новите жертви в Украйна се стигна при опит на проруски сепаратисти да влязат в армейско поделение в Мариупол. Те хвърлили няколко коктейли Молотов през оградата на казармата. Отвътре отговорили със стрелба.

 

В същото време, в годишния си телевизионен разговор с граждани, руският президент Владимир Путин не изключи варианта да изпрати войски в Източна Украйна. "Искам да ви напомня, че Съветът на федерацията даде на президента правото да използва въоръжени сили в Украйна. Много се надявам, че няма да ми се наложи", каза руският държавен глава.

 

В Женева пък започна среща между Съединените щати, Русия, Украйна и Европейския съюз в търсене на изход от кризата. Това е първата официална среща между правителството в Москва и новата власт в Киев, която Русия не признава. Повечето анализатори не очакват пробив в разговорите. Западът и Украйна обвиняват Русия, че провокира напрежението в Донецка област. Русия отрича обвиненията и твърди, че е загрижена единствено за рускоговорящото население в региона.