На Повелие е имало гробище на жертви от чума, затвор и психиатрия

Италианското правителство ще строи луксозен хотел на остров във Венецианския залив, където преди време е имало гробище на жертви от чума, затвор и психиатрия. Властите смятат да го продадат на търг, за да намалят държавния дълг, твърди "Хъфингтън поуст", цитиран от БГНЕС.

 

По време на чумата на остров Повелие са измрели хиляди хора, които били изпращани там, за да се избегне разпространението на заразата. Както мъртвите, така и живите заразени били хвърляли в огромни ями и били изгаряни. На острова общо са измрели 100 000 души.

 

През 1922 г. там е отворена психиатрия, където наред с пациенти били изпращани и престъпници. Легендата гласи, че главният лекар издевателствал над пациентите и прилагал мъчения, но това ги разбунтувало и те го хвърлили от камбанарията. За острова се говори, че почти половината от почвата му се състои от праха на умрелите. Преданията гласят, че той е населен и с призраци.

 

Повелие често е посещаван от изследователи на паранормалните явления и от журналисти, търсещи сюжети за свръхестествени състояния.