90% от всички сгради в пловдивския квартал са незаконни

В 8.30 ч. тази сутрин, 25-и април, започна акцията по събарянето на незаконните постройки в "Столипиново". Жителите на гетото са пред бунт, тъй като смятат, че община Пловдив няма право да събаря незаконните им постройки, след като не е осигурила елементарни санитарни условия за живот.  
 
Цялата западна страна на ул. „Крайна” ще бъде напълно изчистена от незаконните постройки. 

 

На мястото има много полиция, един багер и няколко камиона, които превозват строителните материали след събарянето на постройките. Засега напрежение няма, разменят се словесни нападки от страна на ромите към местната власт, издала заповедта за събарянето на обектите, предаде репортерът Благой Бекриев от мястото на събитието. 

 

Напрежение няма, разменят се само словесни нападкиПовече от 30 години съществуват някои от обектите, без да плащат никакви данъци и да имат разрешителни. Акцията в ромския квартал ще продължи до 10-и май.

 

90% от всички сгради в пловдивския квартал са незаконни. Ще бъдат разчистени нелегалните лавки, гаражи и магазини. От общината възнамеряват да изградят зелени площи с пейки на мястото на съборените незаконни бараки. Постройките, в които живеят хора, няма да бъдат разрушавани.
 
От местната власт обещават да предоставят на всички желаещи законни парцели за изграждането на търговски обекти, ако се явят на търг и си платят.