Максималните бъдат между 14 и 19 градуса, в Югозападна България до 20

Във вторник преваляванията почти в цялата страна ще спрат и облаците ще се разкъсат. През нощта ще вали в южните и планинските райони, а с умерен северен вятър ще продължи да навлиза по-хладен въздух.

 

Сутринта в Югозападна България все още ще превалява, но около обед над Централна и Източна облаците ще се разкъсат и намалеят до слънчево. Над западните райони ще остане по-често облачно, но вече почти без валежи. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток.

 

Минималните температури ще са от 6-7 градуса на запад, до 10-11 по морето. Максималните бъдат между 14 и 19 градуса, в Югозападна България до 20.

 

В планините ще е мъгливо и по-студено от нормалното за май. Слаби валежи ще има в Рило-Родопската област, като над 2000 метра ще превалява и сняг. Максималните температури по върховете ще са от минус 2 до плюс 6 градуса, а вятърът до умерен от изток.

 

В първия работен ден сряда ще бъде слънчево и температурите ще се повишат. Сутринта около водните басейни ще има мъгли, а следобед над планините купести облаци без валежи. В четвъртък сутринта отново е мъгливо, а през деня облаците ще се увеличат. В петък в Източна България ще  превалява, а над Западна ще е по-често слънчево.

 

В събота ще превали на повече места, а в неделя облаците ще се разкъсат и намалеят. От сряда до края на седмицата максималните температури ще бъдат около 20 градуса.

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.