Максималните температури ще са от 17 до 22 градуса, по морето около 17 градуса

Утре ще има и слънце, но и повече облаци от днес, като температурите ще останат почти без промяна. 

 

Денят ще започне с хладно време и намалена видимост по поречията на реките и облаци в низините, особено в Източна България. Над централните райони ще е ясно, а над западните ще се заоблачава. 

 

Облаците от източните райони до обед ще намалеят до слънчево и мъглите ще се разсеят. Над западната половина от страната обаче облачността ще продължи да се увеличава и вплътнява. Следобед в планините там се очакват слаби валежи. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен.

 

Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, а максималните - от 17 до 22, по морето около 17 градуса.

 

В планините ще е предимно слънчево, но над масивите от Западна България облаците следобед ще се увеличат и в Рила, Пирин и планините по западната ни граница за кратко ще превали. Ще духа слаб вятър, от изток. 

 

В Северна Европа времето утре ще бъде променливо - Бури с гръмотевици се очакват в Германия и Полша. Вятър със скорост от 30 до 50 км/час ще духа по бреговете на Ламанша и в Португалия. В Испания за пореден ден температурите ще надхвърлят 30 - те градуса. 

 

Хладно и дъждовно ще е по Източното Средиземноморие. 

 

Циклонът от тези райони ще се разшири към Източните Балкани, с което в края на седмицата ще донесе облаци и валежи и в нашата страна. 

 

У нас в петък ще се заоблачи. В Източна България следобед ще започнат и превалявания, ще е ветровито.

 

В събота вятърът отслабне, а валежите постепенно ще обхванат цялата страна и ще продължат и през нощта. В неделя ще превалява по-слабо, но ще е  мрачно и хладно.

 

В понеделник и вторник чувствително ще се затопли. През първия ден облаците ще намалеят до слънчево, а през втория ще се увеличат, почти без валежи.