Смяната се налага заради очакваните лоши метеорологични условия

Спектакълът "Мистерията Еньовден“, който първоначално бе обявен за края на този месец – 30 май, ще бъде преместен за началото на месец септември – 4 септември. Смяната на първоначално обявената дата се налага заради очакваните лоши метеорологични условия и невъзможност за изиграване на представлението на открито

 

Началният час на шоуто се запазва – 21.00 часа. За спектакъла "Мистерията Еньовден“ това ще е първото изпълнение на открита сцена и то ще сложи края на календара за тази година. 

 

Закупените вече билети ще важат без допълнително презаверяване за новата обявена дата. Билети могат да се връщат в периода 1 – 30 юни на мястото, от което са закупени.

 

Представлението връща към традициите, потапя в изяществото и красотата на танца, допълнени с вълшебните гласове на Деси Добрева и Валерия Момчилова-Мона, хард рок звученето на Звездомир Керемидчиев-Звезди, рап музика, представена от "Хората от гетото“ и прекрасното изпълнение на кавал от Костадин Генчев. Мистериозното ще бъде допълнено от запомнящия се глас на големия български актьор Васил Михайлов.

 

"Мистерията Еньовден“ разказва легендата за един от най-мистичните български празници. Разкрива красивата история за любовта, сблъсъка между доброто и злото, старото и новото. Образите на самодивите и змейовете се докосват, потопени в тайнството на огромната сияйна луна. "Мистерията Еньовден“ е приказка за красотата на народните традиции и вярвания, каквито са били в древното минало, каквито са съхранени до днес и каквито ще бъдат утре. Спектакълът е завет и за младото поколение.