Няма данни за жертви щети

Няколко земетресения бяха регистрирани днес в Турция и Гърция. Повечето от тях сеизмолозите засякоха на турска територия. Сеизмичната активност е била отчетена от апаратурата в северозападната и североизточната част на страната.

 

Трус с магнитуд 4,5 по Рихтер е регистриран минута преди 7 часа в Сароския залив в Егейско море, съобщиха от Истанбулския сеизмоложки център. Дълбочината на земетресението е била 13,3 километра, предаде БГНЕС. Последвали са и два вторични труса със степен 2,2 и 2,1 по Рихтер.
 

Други две земетресения, със сила 4,2 и 4,3 по Рихтер, са били регистрирани в областите Карс и Ерзурум около 3:03 часа тази нощ.

 

Трус със сила 4,1 е регистриран сутринта в 5:59 часа между гръцките острови Лимнос и Самотраки в Егейско море, съобщиха гръцки медии. Според Института по геодинамика в Атина дълбочината му е бил 10 км.

 

До момента няма данни за жертви и нанесени материални щети.

 

Силно земетресение разлюля Балканския полуостров в края на миналата седмица. Трусът бе със сила 6,9 по Рихтер е с епицентър в Егейско море на 317 километра югоизточно от София. По последни данни в резултат са били ранени над 260 души.