Даниел Георгиев десетки пъти е купувал имоти на Община Ботевград на безценица

Марин Николов от „Разследване” откри кметски син и настоящ депутат, избран с листата на ГЕРБ в апетитна схема за придобиване на имоти, на занижени цени.


Даниел Георгиев стана известен като депутатът, който само за ден премина няколко пъти от ГЕРБ при Николай Бареков и обратно. В родния си Ботевград обаче, той има друга слава.


Даниел Георгиев е от Ботевград, където неговият баща е кмет, също от ГЕРБ. Документи за имотното му състояние показват как десетки пъти той е купувал имоти на Община Ботевград на безценица. Само, че не лично, а през други лица - винаги по една схема: Общината обявява празни незастроени площи от града на търг. Купуват ги хора на цени малко под нормалните.

 

Само ден – два след това те продават една десета площ на Георгиев, но на цени 10 пъти под тези, които са платили на общината. Т.е. на загуба. Все по тази схема с 10%, Даниел Георгиев става собстеник на голям брой терени от по 100 до 200 квадрата. Питаме, защо купувачите от общината продават на загуба тези части на Георгиев. Кой дава пари за нещо, за да продаде част от него 10 пъти по –евтино? Една от тези губещи прекупвачи е Мария Дошолова.


По всички закони на логиката сте на загуба?– Така съм преценила и толкоз. – А, на кой? Знаете ли на кой сте продали тая една десета...– Знам. – На кого? – На момчето, на което трябва да е – за което сте дошли. На което трябва?  – Да. На което трябва. – Трябваше ли да му го продадете? – Да. – Кой ви каза, че трябва? – Никой, никой. Просто така съм преценила аз. Това е”, обясни Мария Дошолова.


Попитахме още хора като Дошолова в сделките по повтарящата се схема - община – губещ прекупвач – кметски син. Техните отговори ще излъчим в предаването „Разследване”.


Според бащата на Даниел Георгиев, кметът на Ботевград, няма нищо нередно и незаконно в тези сделки -  синът му е купувал на занижени цени не директно от общината, а от частни собственици, спечелили на общинския търг.


Вече няколко дни търсим позицията на депутата Даниел Георгиев. Прекъсва повикванията ни на мобилния си телефон. Търсим го на работното му място, но никой не го е виждал там от началото на седмицата. Доскорошните му съпартийци не знаят къде е. Ние обаче чакаме коментара на депутата от Ботевград.


Цялото разследване на Марин Николов гледайте тази неделя, веднага след централните новини.