Най-проблемен се очаква да бъде пътят за Беломорието през граничен пункт „Кулата”

Ремонти и строителство на пътища ще съпътстват отпускарите и това лято. Такава ще бъде ситуацията по международния път E-79. Най-проблемен се очаква да бъде пътят за Беломорието през граничен пункт „Кулата”, където все още тече строителството на АМ „Струма”. Заради обходното трасе там, пътят се удължава поне с половин час, а в пика на пътуванията се очакват и задръствания.

 

Ако това лято ви предстои пътуване до Гърция трябва да знаете, че ще бъде интересно, но и доста напрегнато. Ще попаднете, както на археологически проучвания край Дупница, така и на задръствания край Петрич. Причината за второто е все още строящият се Лот 4 на магистрала Струма, който ще бъде готов чак в края на лятото.

 

Обходното трасе е дълго близо 25 километра и минава през Петрич и няколко петрички села. Проблемите за пътуващите, а и за жителите започват още този светофар в центъра на града. Минавайки от там трябва да знаете, че ще загубите поне половин час и задължително трябва да карате бавно.

 

Дали заради предстоящите отпуски или заради надеждата, че скоро Лот 4 ще бъде завършен и местни и шофьори са се въоръжили с търпение. За да не бъдат развалени почивните дни от пътна полиция призовават за внимателно шофиране и повече търпение.