Минималните температури ще са между 14 и 19 градуса, а максималните ще бъдат от 27 до 32

Утре превалявания са възможни само в планините. През нощта навсякъде ще се изясни и утре ще е предимно слънчево с купеста облачност следобед. Повече ще са облаците над югозападните и североизточни райони, но валежи са малко вероятни. Вятърът ще е слаб от север.

 

Минималните температури ще са между 14 и 19 градуса, а максималните ще бъдат от 27 до 32. По Черноморието ще е слънчево с временни заоблачавания и слаб до умерен североизточен вятър. Температурата на водата е от 20 до 22 градуса.

 

В планините следобед ще се развият купести облаци и на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е умерен от северозапад. На Мусала максималната температура ще е около 7 градуса, на Черни връх - 10.

 

Над Западна и Южна Европа налягането е високо и времето ще е слънчево. Над северните и източните райони ще бъде предимно облачно с превалявания на Скандинавския п-в, Прибалтика и Русия. Над северната половина от континента максималните температури ще са от 20 до 27 градуса, а над южната от 28 до 33.

 

Големи наводнения затвориха за посещение водопадите Игуасу в Аржентина. Обикновено пълните с туристи платформи под водопадите са залети с кална вода. Проливните валежи отнесоха кораб, превърнат в казино и 90-метровия плавателен съд се откъсна от брега и беше понесен от течението, но без жертви и ранени.

 

В петък ще бъде слънчево. Следобед в източните и планиниски райони ще се заоблачи и ще превали и прегърми. Максималните температури ще са от 28 до 33 градуса. В събота валежи и гръмотевици ще има на места в Южна и Източна България, а температурите ще са малко по-ниски.

 

В неделя и понеделник ще захладнее още и в по-голямата част от страната ще има краткотрайни, но на места и интензивни валежи с гръмотевици. Температурите тогава ще бъдат от 22 до 28 градуса. Във вторник валежите ще са по-малко и отново ще се затопли.

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg

 

Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg

 

Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg