Оргнизирани са различни инициативи по целия свят

Фенове на Майкъл Джексън по целия свят ще почетат паметта му на петата година от смъртта му. В Лос Анджелис се провежда едноседмичен семинар за неговата музика, а калифорнийска компания за полети с хеликоптери предложи турове над ранчото "Невърленд". 

 

Феновете на Краля на попа са поканени да се облекат като него, за да танцуват и да пеят песните му в библиотека във Вашингтон, както и на панаир в Дел Мар, Калифорния. В Лос Анджелис почитателите на Майкъл Джесън ще се съберат при звездата му на холивудската Алея на славата.

 

В Холандия феновете ще запалят фенери довечера, а испанските фенове са обявили две бдения в Барселона и Кадис.

 

От смъртта на Майкъл Джексън изминаха пет години, а музиката му набира все повече популярност, а в началото на тази година на пазара се появи и негов неиздаван албум„Цирк дю Солей” вече има над 500 представления по света на шоуто по песни на Майкъл Джексън

 

След преждевременната смърт на Краля на попа приходите от продажби са повече от 600 милиона долара. Част от тях отиват за издръжката на трите му деца и майка му - почти 20 милиона долара до края на 2012 г. Много повече обаче отиват за данъци, за покриване на дългове и за заплащане на хората, които управляват наследството.