Вече на всички места в квартала са пуснати водата и токът

Отменено е бедственото положение във варненския квартал "Аспарухово", съобщи БГНЕС. Вече на всички места в квартала са пуснати водата и токът.
 
Припомняме ви, че Варна пострада сериозно след поройни дъждове и наводнения през нощта на 19-и юни. Водната стихия помете къщите и имуществото на хората, бяха унищожени и много коли. За съжаление бяха дадени и човешки жертви, сред които и деца.
 
Жителите на "Аспарухово" дори излязоха на протест заради принудителното им изваждане от домовете, които дори не са пострадали от наводненията. Според тях местната власт се възползва от все още неотмененото бедствено положение и превишава правомощията си. През изминалата седмица протестиращите заплашиха, че ако техните искания не бъдат чути от местната власт и кмета Иван Портних, ще предприемат по-сериозни действия, включително ще се обърнат към компетентните съдебни органи.
 
До момента са изведени над 1000 души от опасната зона. Около 70 са съборените опасни сгради, както и 30 магазина. За събаряне остават още 30 обекта.