Отвеждаме ви на разходка до Япония

То е малко, невисоко и нежно. Ако е само, е доста невзрачно, но ако се съберат повече от него на едно място, се чувствате сякаш сте попаднали в приказка. Отскочете до крайморския парк Хитачи в Япония и не само ще разберете, но и ще преживеете един красив сън на живо.
 
Чудите се за какво става въпрос? 10 000 кв. метра или над 4,5 млн. „сини очички”, вперили поглед във вас или по-скоро вие в тях. Всъщност става въпрос за растението немофила, което може да срещнете в три разновидности – със сини цветове, с бели, със сини капки и с почти черни цветове с бели краища. 
 
В парка Хитачи ще видите немофили в син цвят, наричани още „blue eyes” (в превод – „сини очи” – бел.ред.). Те цъфтят целогодишно и разкриват наистина омайващи гледки. 
 
Освен огромния брой немофили, в парка растат и около милион нарциси, близо 200 разновидности на лалета, както и много други растения. Изпълнен с гори, градини, мини площадки за забавление и велоалеи, Хитачи е задължителна дестинация за гостите на Япония.
 
Предлагаме ви кратка разходка сред полетата с немофили, а ако те са успели да ви очароват, знайте, че семена от това цвете ще намерите и у нас. То е изключително подходящо и за начинаещи градинари, защото не е капризно, не се плаши от студ и необезпокоявано расте и на сянка.