Той предупреди, че скоро ще стане сакатлък в някоя циганска махала, при който ще бъдат набити мутри

„Евророма” не се развежда с БСП", заяви за „Здравей, България” лидерът на политическото движение Цветелин Кънчев, с което опроверга разпространената информация, че се обмисля раздяла. 
 
Въпреки това Цветелин Кънчев направи едно важно уточнение:
 
„На 8-ми август ще се вземе окончателно решение. На места нашите структури не могат да намерят допирни точки с ръководствата на структурите на БСП. Дразнят се от тяхното високомерие, от звездната болест, която ги е друснала. Това повече не могат да го търпят нашите хора. Ако очакват някой да им върши тяхната работа – повече не. Партньори – да, но слуги – не, категоричен бе лидерът на „Евророма”.
 
Цветелин Кънчев подчерта, че политическото движение не купува ромски гласове и че в това, според него така или иначе нямало смисъл, след като имало толкова много мераклии с пари. 
 
Истинските цигани не се продават. Мангасарите обаче си продават гласа“, каза Кънчев и допълни – „Ето, в „Максуда” са се продали. Това си е техен проблем”. 
 
Цветелин Кънчев предупреди, че в скоро време „ще стане някой сакатлък” в някоя циганска махала, при който „някоя мутренска бригада ще бъде сериозно набита”. А причината според Кънчев, е че тези "дебеловрати момчета" търсели „ресто от предишни избори, защото гласовете не били излезли”.  
 
Ромският лидер се обяви категорично против бутането на ромски къщи във Варна и Стара Загора и се обяви за равнопоставеност между роми и българи. Той припомни, че по време на правителството на ГЕРБ е бил въведен механизъм за легализиране на къщите и призова той да бъде използван.