Над западната половина на страната ще има често значителна облачност с превалявания и гръмотевици

В четвъртък за Западна България има предупреждение за интензивни валежи с гръмотевици. През деня над Източна България ще бъде слънчево с временни заоблачавания рано сутринта и късно следобед. 

 

Над западната половина на страната ще има често значителна облачност с превалявания и гръмотевици, като на места валежите ще са интензивни. Ще има условия и за гръмотевични бури и градушки.

 

Температурите на запад ще се понижат и ще бъдат от 25 до 30 градуса, а на изток ще е горещо с максимални до 34 градуса.

    

Над Черноморието ще бъде слънчево с разкъсани облаци. Температурата на въздуха ще бъде около 30 градуса, а морската вода е от 25 до 28 градуса. 

 

Над планините в Западна и Централна България ще бъде облачно с валежи и гръмотевици, на места интензивни, особено в Западна Стара планина. Над масивите на изток ще бъде слънчево със заоблачавания следобед и малка вероятност за валежи. Максималните температури по върховете ще са от 9 до 12 градуса. 

 

Утре повече облаци и превалявания ще има над югозападните и централните райони. В събота вече над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Заоблачавания ще има над Източна България и планините, където е възможно и да превали. В неделя и понеделник ще бъде слънчево и горещо с купеста облачност следобед.   

 

Във вторник над Северна България и планините ще има повече облаци и на места ще превали и прегърми.  

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg