Обама и Путин обсъдиха кризата в Украйна

Още човешки останки от разбилия се в източна Украйна пътнически самолет бяха открити от международните експерти, разследващи случая, предаде Франс прес. Екипът им се събра за първи път в пълния си състав на мястото на трагедията с полет MH17 в Донецка област.

Още по темата

 

На борда на малайзийския Боинг имаше 298 души. Намерените досега тела се предават на холандските власти. Боевете между правителствените сили и проруските бунтовници обаче попречиха на откриването на всички жертви.

 

Международната мисия, в която участват 101 експерти, ще открие нова своя база в град Соледар, в близост до мястото на катастрофата.  

 

Междувременно президентите на САЩ и Русия проведоха телефонен разговор по украинската криза. Въпреки различията, двете страни са подчертали актуалността на задачата за незабавното и трайно прекратяване на бойните действия в Югоизточна Украйна и започване на политически процес, съобщиха от Кремъл.

 

На този фон от НАТО потвърдиха разпространената от CNN информация, че украинската армия е използвала балистични ракети с малък обсег в сраженията със сепаратистите.