Това ще видите в „Тихата война: битки под водата” по Viasat History

На 7 август от 21:00 ч. зрителите на Viasat History ще станат свидетели на неразказаната история на подводната война на САЩ, Великобритания и Съветския съюз в премиерната поредица „Тихата война: битки под водата”.

 

Зрителите на Viasat History ще се докоснат до фактите и разкритията от първа ръка, както ще надникнат в напрегнатия живот на борда на тези смъртоносни подводници. Импресионистични реконструкции и архиви ще съживят и пресъздадат операциите на подводни преследвания и шпионажи, които доведоха света до ръба на ядрена война. Втората част на поредицата “Тихата война: битки под водата“ ще бъде излъчена на 14 август в 21:00 ч.

 

Още една водна битка ще могат да проследят зрителите на Viasat History с документалния филм от 2 части „Спомен за Галиполи” на 22 август, от 22:00 ч. За първи път ще бъдат разкрити паралелните истории и преживяванията на цели народи и отделни личности, които са се сражавали в една от най-кървавите военни операции – тази за полуостров Галиполи.

 

В първи епизод ще разберем какъв е бил грандиозният план за сразяването на Турция и превземането на кръстопътя на света и дали той всъщност е успял. На 29 август във втория епизод ще станем свидетели на деветмесечната агония за двете враждуващи страни и на катастрофалния завършек на битката.