Прекъсването се налага заради извършването на ремонтни дейности на 7 и 8 август

Подаването на топла вода в няколко квартала в София ще бъде прекъснато на 7 и 8 август, съобщи пресцентъра на “Топлофикация  София”.

 

Кварталите, в които ще бъде спряно снабдяването на топла вода, са ж.к. „Гео Милев”, ж.к. „Слатина”, ж.к. „Дружба”, ж.к. „Яворов”,  ж.к. „Изток”, ж.к. „Дианабад”, ж.к. „Младост”,  ж.к. „Дървеница”, ж.к. „Студентски град”, ж.к. „Подуене”, кв. „Лозенец”, кв. „Иван Асен II”, кв. „Врана-БАН”, кв. „Къро”, БАН-7километър, Промишлен район, ВЕЦ ”Симеоново”, Зоологическа градина и Резиденции, МВР – Симеоново, топлоснабдявани от ТЕЦ „София Изток”.

 

Спирането на топлоподаването се налага поради необходимостта от извършването на ремонти на съоръжения в централата. С цел минимизиране неудобството за клиентите в град София. „Топлофикация София” ЕАД съчетава тези ремонти с планирания от „Булгартрансгаз” ЕАД за същия период ремонт на основни газопроводи, захранващи дружеството,

 

Компанията е осигурила необходимите екипи от специалисти и оборудване, за да бъдат извършени планираните дейности в рамките на посочените срокове.