„Докога политиците ще възприемат властта като дадена им по право?”, попита тя

„Струва ми се, че както в българската политика, така и в разговора между поддръжниците на съответните лидери и партии, идеята е кой ще надкрещи другите. Кой ще викне, кой ще е по-емоционален, кой ще заплаши със съд. А силата на аргументите не е във височината на децибелите. Това, което аз чух, е обидно за онези хора, които трябва да отидат на 5 октомври да гласуват”. С тези думи журналистът Диана Найденова коментира скандала, който се разрази между обществени личности, подкрепящи шест различни партии.


„От тези избори зависи как ще живеем утре и докога ще продължат тези крясъци. И най-важното – докога политиците ще възприемат властта като дадена им по право. Властта е доверие, изпълнени обещания и спокойствие в говоренето с аргументи”, заяви Меглена Кунева пред Диана Найденова в рубриката „Карай направо”.


На въпрос дали се чувства като чужда сред свои в новата коалиция, Кунева отвърна: „Това мисля, че е моят ключ да се справя със ситуацията. Да, знам много добре, че сме били разделени, че борейки се за едни и същи гласоподаватели, на практика сме си нанасяли удари”.


По думите й те се борят за отделни парламентарни групи и това определя тона. „Всеки иска да покаже с какво е различен. Моят личен вкус и моето лично поведение е, че има граница. Граница, която се определя от добрия тон, от възпитанието и не е на персонални обиди”, категорична бе тя и добави „никой не предвижда непременно коалиция”, защото резултатите от вота все още не са ясни.


„Има сръчни политици, но това все още не означава, че наистина могат да дадат идеята”, коментира Меглена Кунева и добави: „Как ви звучат 1 млн. работни места? При тази демографска криза ние не можем да намерим 1 милион хора, които да работят. И това, както се вижда, хваща ухото – всички говорят за 1 млн. работни места и дори аз го коментирам”.


Целия разговор гледайте във видеото.