Реформаторският блок е удвоил резултата си от евроизборите, отбеляза Божидар Лукарски

„Ние удвояваме резултата на Реформаторския блок в сравнение с евроизборите. Като цяло представянето ни в София е много добро, в 25-и МИР Меглена Кунева победи господин Миков. Имаме много високи резултати и в други големи градове. Изчакваме резултатите и от чужбина, за да видим какви са окончателно мандати в НС. За разлика от евроизборите, ние имаме стъпка в малките населени места и селата, както и сред младите, каза на официалната пресконференция на Реформаторския блок Божидар Лукарски.

 

Меглена Кунева от своя страна категорично отрече спекулацията, че в Реформаторския блок липсва разбирателство по основни въпроси. „Приоритетите не са извиване на ръце. Имаме последователна и ясна позиция и не се оплакваме. Ако ГЕРБ отново не успее да състави правителство, независимо че е първа сила, значи нещо определено не е наред при тях. Ние имам пристрастност към три типа реформи – необходимо е да се състави нов бюджет, както и съдебна реформа, заяви Кунева.

 

„Много е важно да сме наясно, че този резултат е и много голяма отговорност. Не можем да подлъжем надеждите и очакванията на избирателите ни. В правителство, подкрепяно и зависещо от ДПС, няма да участваме и е напълно невъзможно да отстъпим от това, допълни Радан Кънев.

 

„Нека видим какво ще предложи ГЕРБ като персонални назначения. Патриотичният фронт заяви, че изключва възможност за преговори единствено с ДПС и Реформаторски блок. Ние ще разгледаме предложенията, които може на този етап единствено да предложи мандатоносителят ГЕРБ. Те са тези, които предлагат да се състави коалиция”, заяви Лукарски.

 

„ДПС иска да подкрепи правителство, което да стабилизира фондовете. Именно те ги дестабилизираха. Виждам липса на логика в това. Излизаме с нашата програма и приоритетите, ще чуем ГЕРБ и как те се препокриват с нашите. Предстои да видим, процесът ще се случи пред вашите очи”, каза Корман Исмаилов.