Масов бой избухна, след като безпилотен самолет премина със знамето на Велика Албания

Братът на албанския премиер Еди Рама – Орфи е управлявал безпилотния самолет със знамето на Велика Албания, предаде Gong.bg.

 

Знамето се появи снощи по време на мача Сърбия-Албания от европейската квалификация и провокира безредиците на стадиона в Белград.

 

Според неофициални данни Рама е бил арестуван във ВИП ложата на стадиона на Партизан, на който се състоя двубоят.

 

Орфи Рама е показал американски паспорт на полицаите, пише местният вестник „Курир“.

 

Според вътрешния министър на Сърбия Ивица Дачич инцидентът по време на мача е „смислена и предварително планирана политическа провокация”, предаде агенция „Фокус”.

 

„Това е подготвено предварително. За мен централен въпрос е как ще реагира ЕС и УЕФА, тъй като ако някой от Сърбия развееше знаме на Велика Сърбия в Прищина или Тирана това щеше да е точка в дневния ред на Съвета за сигурност на ООН. В случая особено спорен е фактът, че става дума за братът на премиера на Албания, който трябваше да бъде гост. Всичко това прави случая политически и става дума за политическа провокация”, заявил Дачич.

 

В Белград снощи се разигра истински екшън по време на мач за евроквалификациите между Сърбия и Албания. По трибуните и на терена избухнаха масови сбивания и мачът беше спрян още през първото полувреме. Радиоуправляем хеликоптер премина над стадиона, развяващ знамето на Велика Албания. Футболист на Сърбия свали знамето от машинката. Играчи на Албания потърсиха саморазправа със сърбина и това предизвика масов бой между играчите. На терена нахлуха фенове и също се включиха в боя.