ГЕРБ оценяват, че при нови избори те ще са големият губещ, смята той

 

Ще има кабинет, защото и Бойко Борисов и ГЕРБ оценяват, че големият губещ, ако се тръгне към нови избори, ще бъде ГЕРБ, коментира в студиото на „Събуди се” някогашният енергиен министър в кабинета „Станишев”  Румен Овчаров.

 

„През 2013 година ГЕРБ не можаха да се договорят с три партии, сега не могат да се договорят със седем партии. Очевидно единственият начин, по който Бойко може и иска да управлява е на принципа „Аз съм, други няма”, нещо, което на него българският избирател не му дава за трети път”, отбеляза Овчаров.

 

„Аз започвам да изповядвам принципа „Колкото повече, толкова по-добре”. Колкото повече партии влязат в правителството, толкова по-добре. Това е и целта на Бойко Борисов”, заяви Овчаров.

 

„Очевидно не сме готови да посрещнем тази зима и ако има газова криза, тя ще се случи поради нашата некомпетентност и неспособност да управляваме една система като енергетиката”, коментира Овчаров.

 

Според него трябва да се разшири кръгът на енергийно бедните. „Социалната политика се прави за хората, които имат социални нужди и които нямат средства”, подчерта той. „Няма как цените на електроенергията в България да са най-ниски в ЕС и ние да искаме да имаме качество на продукта”, каза още Овчаров.

 

„Трябва някой хора, които идват на власт да се освободят от идеята, че в енергетиката стоят чували с пари и е достатъчно да седнеш на стола, за да започнеш да гребеш с пълни шепи. Продължаваме да губим професионалистите в тази сфера”, коментира бившият енергиен министър.

 

Той коментира и развитието около ситуацията с КТБ. „Аз бях привърженик на идеята да се спасява банката, но за съжаление при това състояние на банката не виждам кой би могъл да налее 4 милиарда лева в тази банка”, заяви Румен Овчаров.