Американският акробат премина между два небостъргача без предпазни средства

 

Със завързани очи, по въже, на близо 200 метра над Чикаго американският акробат Ник Валенда успя да мине между два небостъргача без всякакви предпазни средства. 

 

Ник Валенда премина по въже, тънко колкото монета и наклон от 19 градуса. Направи го доста по-бързо от очакваното . Валенда измина 140-те метра за около седем минути и  то въпреки температурата от 8 градуса и порив на вятъра от 48 километра в час.

 

„Сигурно си мислите, че съм луд докато ме гледате. Но това е, за което съм създаден”, заяви той след като успя да преодолее почти невъзможната задача. „Вероятно сте ме видели да треперя като листо, но това въже се клатеше под мен и аз просто исках да стигна до другата страна. Нямаше как да размисля, просто стъпих на въжето и тръгнах”, добави той. Валенда разказа, че съжалява, че не си е направил селфи докато е бил между двете сгради. Следващото, което той планира на направи е челна стойка върху въже, опънато между две сгради. 

 

Веднага след първия успех, Валенда се върна на изходната си точка и премина до другата кула на Марина сити - но този път с превръзка на очите. Отне му 75 секунди. Валенда премина по въжетата без никаква предпазна мрежа отдолу или въже и така получи не един, а два сертификата от Книгата за рекорди на Гинес. 

 

Репортер: Ясен Дараков