В Милано цари хаос, наводнени са станции на метрото, има откъснати зони и свлачища

 

Невиждани наводнения след проливните дъждове в Северна Италия и Швейцария. В две области на Италия е обявено бедствено положение. Те са почти откъснати от света. Осем са вече жертвите на водната стихия.  
  

Хаос в градския транспорт, наводнени станции на метрото, откъснати зони, свлачища и улици в кал. Така осъмнаха Милано и други градове в Северна Италия след пороите, заливащи района вече дни наред. Само за последните 12 часа количеството дъжд надвиши годишната норма. 

 

Жертва на водната стихия станаха още трима души, с което броят на загиналите достигна осем. Млада жена се удави в автомобила си, залят от придошла река. Други двама бяха затрупани от свлачище, погребало дома им. 

 

В Милано градският транспорт не работи, защото гарите и спирките на метрото са наводнени. Има прекъснати кабели, а придвижването е изключително трудно. 

 

В най-тежко засегнатата област Лигурия пороят е нанесъл щети за 10 милиарда евро, а в Милано – за 10 милиона. Опасно повишено е нивото на водата на езерата Гарда, Комо и Маджоре. Властите предупредиха гражданите да избягват пътувания в тези области, освен ако не е крайно наложително.

 

Информация: Антоанета Николова