Освен да сме внимателни на пътя, трябва да сме бдителни и в мола, където в момента атакуват джебчии

 

МВР въвежда специални мерки за реда и спокойствието по празниците

 

От полицията очертаха няколко акцента за предстоящите празници, така че те да бъдат спокойни, тихи и щастливи за гражданите. Първият акцент е пътната безопасност. Причината е, че 32 деца са загинали при катастрофи през изминалите 11 месеца, сочи черната статистика на МВР. Голям е броят на загиналите децата под 6-годишна възраст, което означава, че не са били в специални столчета. От МВР посъветваха родителите да обезопасяват децата си в столчета и да карат с непревишена скорост. От полицията призоваха и за повече толерантност на пътя, за да не се увеличават пътните произшествия.

 

Общият брой на тежките пътни инциденти е 6 389, като общия борй на загиналите е 601, от тях 133 души са пешеходци. Ранените са 7 859, като 435 от тях са деца.

 

Освен да сме внимателни на пътя, трябва да сме бдителни и в мола, където в момента атакуват джебчии. От столичната полиция съобщиха, че има 25% по-малко джебчииски нападения в търговските обекти в сравнение с миналия месец. 469 са заловените джебчийки в цялата страна, като броя на набезите е общо 2 391.

 

Третият акцент е как да обезопасим дома си. Те посъветваха гражданите да поставят скрити камери в домовете си. Въпреки това стандартните камери не спират крадците.