Мъжете са без опасност за живота

 

Тежък инцидент на магистрала "Струма”. Двама работници са ранени след срутване в тунел. Инцидентът е станала около 8.30 часа тази сутрин. Единият пострадал е на 33 години, а другият - на 41. И двамата са без опасност за живота. Те са били затиснати от внезапното свличане на земя. За щастие пострадалите са били спасени

 

Инцидентът станал рано тази сутрин в лявата тръба на тунела, докато двамата работници укрепвали съоръжението. Преките им началници отказаха коментар. Строителите от съседния обект обаче казват, че колегите не са пострадали тежко. 

 

Мъжете на 33 и 41 години са без опасност за живота. Единият е със счупен глезен, а другият с пукнати прешлени. По-леко пострадалият вече е освободен за домашно лечение. Другият е под лекарско наблюдение в кюстендилската болница.

 

Това е втори инцидент с работници в новостроящите се тунели на АМ „Струма“. Според специалисти този път причината е обилният снеговалеж.  

 

Заради сроковете на магистралата се работи денонощно, разказват работниците. Това е втори инцидент с работници в новостроящите се тунели на АМ „Струма“. Според специалисти този път причината е обилният снеговалеж. От Инспекцията по труда в Кюстендил проверяват причините и засега отказват коментар.

 

Репортер: Екатерина Николова