Той е на мнение, че трябва да има предсрочни парламентарни избори – 2 в 1 с местните

 

Депутатът Велизар Енчев напусна Патриотичния фронт (ПФ) след нагнетяване на напрежението в коалицията. 

Още по темата

 

"Скандално бе поведението на колегите ми в псевдопатриотичния фронт, които изневериха на идеите - идеите, с които влязохме в Народното събрание и измамиха избирателите. Моето поведение бе нормално”, коментира в "Здравей, България” Енчев.

 

"Категорично твърдя, че тази измама на избирателите е мотивирана от определени интереси, които могат да доведат до парични потоци. Бе извършена цинична търговия около назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната”, заяви вече независимият депутат.

 

"ПФ влезе в една безпринципна коалиция. Ако трябва да говорим по-генерално, целият парламент е парламент на подменения вот. Подменен е вотът на Реформаторския блок. Аз съм сигурен, че нито един гласувал за тях не е допускал, че ще се коалира с ГЕРБ. В нощта на изборите Божидар Лукарски, който сега е министър, призна, че говоренето против ГЕРБ е било предизборен трик. Другите измамени – Патриотичният фронт, които влязохме в НС с една програма, изцяло с платформата анти-ГЕРБ, сега подкрепят тяхната предизборна програма, която не отчита социалните нужди на обществото”, обясни още Велизар Енчев.

 

Той е на мнение, че трябва да има предсрочни парламентарни избори – 2 в 1 с местните, именно заради подменения вот на българските избиратели. 

 

"Липсата на морал в политиката докара дотам нещата, че сме най-бедната държава в Европейския съюз. Когато се въведе морал в нея, когато думите и делата са едно цяло, тогава политиците ще могат да погледнат избирателите в очите”, каза още Енчев.