Оказа се, че показно разстреляният от терористите полицай в Париж също е бил мюсюлманин

 

Хиляди мюсюлмани се обединиха срещу терористичния акт и се разграничиха от вяра, която убива невинни. Оказа се, че показно разстреляният от терористите полицай вчера пред редакцията на "Шарли Ебдо" също е бил мюсюлманин. Той се е казвал Ахмед. Носи едно от имената на Пророка Мохамед. Ахмед - разстрелян безмилостно от хора, които се кълнат, че убиват в името на същия този Пророк.

 

Друг човек, на име Ахмед – български гражданин. Мюсюлманин. Един от много с това име. И един от многото, които споделят една религия, но не и една вяра с мъжете с автомати. „Това е варварство, това не е религия, не е човешка вяра”, казва той.

 

Терористите разстреляха показно един от своите. Ако религията изобщо би могла да бъде разделителна линия. Последните думи на Ахмед Мерабет, според свидетели били - "Наистина ли искате да ме убиете?".  В отговор получава изстрел в главата.

 

Дали са знаели или не кого убиват, факт е, че терористите срещнаха съпротивата на човек със същата религия. А това вдигна мюсюлмани от цял свят, които сложиха снимки с надпис "Аз съм Шарли", "Аз съм Ахмед".

 

„Има хора, които не приемат и не признават различието, независимо, че живеят благодарение на тази система, която защитава различието. Иначе не може да има диалог между автомата и писалката”, категоричен е Ахмед.

 

Варварство - това е най-честата дума, която използват мюсюлманите за убийствата на 12-те в Париж. Убийства заради обида, заради сарказъм.

 

„Дали приемам или не приемам политиката на този вестник, това не е въпрос. Въпросът е свободата на словото. В тоя момент може пак някой да пише нещо, което на мен лично не ми харесва и какво - да спра моята работа и да тръгна да го гоня? Това не е начин на контактуване, това не е начин на диалог”, казва той.

 

Посегателство не само срещу словото, а срещу ценностната система. Това според Ахмед са дръзнали да направят терористите в Париж. И иска защита - на демокрацията, на свободата и на живота. Защото това не е войната на Ахмед. Защото Ахмед днес трябваше да се прибере при съпругата си.