Според адвокат Марковски, ако бъдат хванати и наказани, няма да има толкова престъпления

„Чувството на несигурност и страха за бъдещето са станали начин на живот у нас”, каза в „Здравей, България” журналистът Ани Заркова. По думите й общото между показните убийства навремето и сега е, че убийците остават неразкрити или ненаказани.

 

„Ако убийците бъдат хванати, няма да се убива толкова много”, заяви от своя страна адвокат Марин Марковски. Според него, когато стане едно убийство на мястото трябва да отидат перфектните криминалисти, защото след всяко престъпление винаги остават следи и доказателства. „У нас техниката е на примитивно ниво”, допълни той. По думите на адвоката има нужда от камери по улиците и те трябва да са с висока резолюция. 

 

„Болката е, че у нас поръчковите убийства у нас са много. Когато липсва правосъдие, убиецът е насърчен да извърши престъпление”, категоричен беше Марковски.

 

„Не вярвам промените в съдебната система да оправят нещата”, каза от своя страна Заркова. По думите ѝ съдебната реформа по-скоро става за раздумка. „Какво като променим за 32 път Закона за съдебната власт?”, попита тя.

 

Целия разговор гледайте във видеото.