Премиерът вдигна завесата най-напред около политическите въпросителни

 

Бойко Борисов се пошегувал, като лансирал идеята си за жена-президент. Премиерът разкри това на годишната среща на правителството с бизнеса. 

 

А финансовият министър намекна за пропуски в работата на финансовите регулатори.

 

Пред бизнеса премиерът вдигна завесата най-напред около политическите въпросителни. Идеята за жена президент била шега.

 

Аз само се шегувах. В аудитория само от жени какво да им кажа”, заяви Борисов.

 

Местните избори ще са изпитание за правителството, призна той, защото различните партии в кабинета ще са противници. А политическата сцена щяла да бъде по-добра без някои играчи.

 

„Можеше и по-добра избирателна активност да има, ако не беше се задействал този проект на „България без цензура””, коментира Борисов.

 

Премиерът обяви, че предстоят съкращения в държавата. 

 

„Като завариш едно предприятие с 5 000 души, а работата може да се прави от двама, какво правиш? Съкращения”, заяви премиерът. 

 

Държавата се справи с проблема КТБ, похвалиха се и Борисов, и финансовият му министър. Според тях обаче са нужни законови проблеми, за да не се оказва, че един човек в БНБ е отговорен за срива на банката.

 

„Да се мисли за колективно носене на отговорност. Не може един човек да носи ядреното куфарче”, смята Владислав Горанов. 

 

Великденските бонуси към пенсиите пък зависели от това ще има ли повече приходи - най-вече от онези, които досега са внасяли у нас контрабандни стоки. Премиерът чака до 1 млрд. отгоре. А за да влязат тези пари в хазната, ще е нужна и работеща съдебна система, категорични са и политици, и бизнесът.