Румъния, Армения, Уелс и Люксембург допълват потока за тима на Тони Здравков

Националният отбор по футбол на България до 21 години попадна в група с Дания, Румъния, Армения, Уелс и Люксембург в квалификациите за Евро 2017. Домакинът на турнира ще бъде Полша, като за първи път в историята във финалната фаза ще участват 12 тима.

 

Това означава, че деветте тима, които завършат като победители в своите групи, ще се класират директно за Евро 2017. Четирите най-добри втори отбора пък ще участват в плейофи на 7-ми и 15-и ноември 2016 година, от които ще бъдат излъчени и последните два състава, които ще вземат визи за форума.

 

Младежкият национален отбор на България е ръководен от Тони Здравков, а началото на битката в нашата група 9 ще бъде през март тази година.

 

Селекционерът на "лъвовете" все още не е дебютирал в официален мач, след като бе утвърден като заместник на Михаил Мадански. Той има право да разчита на футболисти, родени след 1 януари 1994 година. От тимовете, срещу които българите ще се изправят, най-познат съперник е Дания. Скандинавците ни победиха два пъти в квалификациите за Евро 2015, на което се класираха - този шампионат ще се проведе в Чехия между 17-и и 30-и юни.