На места скоростта на вятъра ще достига 85 километра в час

За утрешния ден за областите Добрич, Варна и Бургас е обявен жълт код за силен северен вятър със скорост на моменти до 85 км в час.

 

Срядата ще бъде слънчева с временни увеличения на облачността над източните райони, но само на изолирани места ще прехвърчи слаб сняг. Ще духа умерен, в Източна България и силен северен вятър и с него ще продължи да навлиза студен въздух.  Сутринта ще е доста студено с температури  от минус 11° до минус 6°. През деня ще е по-поносимо, термометрите ще показват предимно между минус 1° и 4°.

 

В четвъртък ще започне затопляне. Ще духа до умерен, в източните райони и силен север-северозападен вятър. Облачността над страната ще е променлива, но само на отделни места ще превали слаб сняг. В петък повишението на температурите ще продължи. Постепенно облачността ще намалява, след обяд до незначителна.

 

В събота вятърът ще се ориентира от юг. Ще бъде предимно слънчево и температурите ще се повишат още. В неделя ще остане сравнително топло, но отново ще се заоблачи и до вечерта на места, главно в южните райони ще превали дъжд. В началото на следващата седмица за кратко ще проникне малко по-студен въздух. Само на отделни места ще превали слабо.