Има изтощение след протестите, малко хора искат предсрочни избори, коментира Първан Симеонов

 

„Нещата изглеждат малко по-положително, отколкото през лятото”, коментира в „Здравей, България” социологът Първан Симеонов. Той представи традиционното изследване на „Галъп интернешънъл” за нагласите в обществото през последната година. 

 

Социолозите не са изненадани от моментната стабилизация

Още по темата

 

"Стабилността на партиите във властта се дължи на естествения бонус на победителите”, коментира Първан Симеонов.

 

„Общественото създание още консумира факта, че има правителство, че съществува някаква формула, която действа обезболяващо за момента. Тепърва ще започне да оценява дейността на това правителство”, смята той.

 

Социолозите обаче виждат и известно изтощение от протестите, а малко хора искат предсрочни избори. Според изследването доверието в правителството е 32%, а недоверието – 56%.

 

"Това са стандартни числа за това правителство. Обществените очаквания са за стабилизация, има някаква крехка надежда”, поясни Първан Симеонов. 

 

Изследването сочи още, че президентът Росен Плевнелиев изпреварва по рейтинг премиера Бойко Борисов. Според социолога това не е изненада, защото президентът винаги е бил на първите места в тази класация. Известна изненада обаче е високият рейтинг на здравния министър Петър Москов.

 

„От няколко месеца насам качва одобрение, а в общия случай там е неодобрението”, обясни Първан Симеонов.

 

Повече гледайте във видеото!