Срещата в Дупница завърши 0:0

Литекс не успя да победи Марек, а срещата в Дупница завърши 0:0. Така отборът на Красимир Балъков загуби две точки в битката за третото място и вече заема петата позиция в класирането. Марек спечели важна точка в битката за спасение и вече изостава на шест от Славия и Локомотив Пловдив, които обаче са с мач по-малко в актива си. 

 

Ловчанлии имаха превъзходство през по-голямата част от срещата, но така и не успяха да стигнат до ключовия първи гол, който щеше да изведе тимът на пътя на победата. Йонсен пропусна отлична възможност още в третата минута, а в началото на второто полувреме, удар на норвежеца с глава отново излезе в аут. Малко след това Асприля показа чудесна техника, но също не намери очертанията на вратата. 

 

Марек приоритетно се защитаваше и разчиташе основно на статични положения. Именно при подобни обстоятелства, домакините стигнаха до най-доброто си положение за отбелязване на гол, а ударът с глава на Виячки бе избит от Баривиера. 

 

До края на срещата, Литекс положи много усилия да си гарантира четвърта поредна победа в първенството, а най-сериозните опасности за вратата на дупничани дойдоха в продължението на мача. Замесени в тях бяха двама от резервите на Литекс. Първо Регула отправи много далечен силен изстрел, а след него диагонален шут на Десподов бе спасен от Михайлов.