Само за няколко месеца кампус Диймен се напълни със студенти

Безжична система за контрол на достъп българско производство е инсталирана в луксозен студентски кампус в Холандия. Новият жилищен коплекс Диймен, само на 10 минути от сърцето на Амстердам, е мечта за всеки млад човек, посветил се на науката. Той беше открит през ноември миналата година лично от холандския министър на благоустройството Блок. Само за няколко месеца кампус Диймен се напълни със студенти, които разполагат с всичко за своето удобство, при това само на една ръка разстояние.

 

Highslide JS

Холандското списание „FACILITAIR & GEBOWBEHEER" отдели на новия кампус цяла страница, като акцентира специално върху съвременната система за контрол на достъпа ЕЛЛОКС Онлайн, произведена в България от „Мауер локинг Системс".

 

 

В Кампус Диймен всеки студент разполага със самостоятелен апартамент с баня, кухня и всички удобства. Животът на младите хора там е уникална комбинация от възможности за учене, забавления и почивка.

 

Highslide JSКампус Диймен - Юг е изграден по подобие на американските студентски кампуси. При проектирането му специално внимание е обърнато на живота на модерния студент. Ето защо тук всичко е свързано именно с това - от ресторантите, магазините и кафетата до спортните площадки и зали.

 

Кампус Диймен се състои от общо 939 апартамента, разпределени в 5 сгради. Те са пуснати в експлоатация постепенно през 2013 и 2014 г. Построените апартаменти се отличават с луксозно обзавеждане. Всеки студент получава достъп до своя апартамент, в който има телевизор, интернет, баня, кухня и всички удобства, посредством своята карта. Картата за достъп на всеки студент взаимодейства както с централните входни врати, така и с вратите на самите апартаменти.

 

Именно безжичната система за контрол на достъпа е произведена в България, от фирма „Мауер локинг Системс", базирана във Варна. А специалистите на фирмата са изградили и цялата система в луксозния кампус.

 

Цялата система е изградена от "Мауер локинг Системс" посредством безжичната система за контрол на достъпа ЕЛЛОКС Онлайн.

Highslide JS
 

Г-н Джон Кемме, ръководител на проекта, отговарящ за инсталацията на тази система, споделя пред списание „FACILITAIR & GEBOWBEHEER": „Избрах системата на „Мауер”, защото тя е безжична и относително евтина за инсталиране. Управлението на всички 939 входни врати на апартаментите, заедно с централните входове, се осъществява от една централна локация посредством ЕЛЛСИС - платформата за управление на цялата система, базирана в облака.

 

Самата програма е много лесна за използване. Изглежда елементарно, но точно в това е нейното предимство. Има всички необходими характеристики, за да може цялостно да се управлява контрола на достъпа. Ако се наложи аварийна намеса където и да е, ние можем чрез нашия мобилен телефон или таблет, където и да сме по света, да блокираме или разрешим достъп. Щастлив съм от избора, защото "Мауер" са гъвкави и изключително много ни подкрепят по време на и след самата инсталация на системата".

Highslide JS
 

Може би някой ден студентите в България ще могат да живеят в истински луксозен кампус, където ще учат и ще се забавляват. Този ден може и да настъпи, но едва ли ще е в следващите няколко години... Безжичната система за контрол на достъпа на „Мауер" обаче вече е реалност и е подходяща за инсталиране в хотели, болници, училища и други сгради, чиито обитатели искат да живеят и модерно, и сигурно.