По думите ѝ важна част от развитието на града е развитието на бизнеса и инвестициите

София е с най-ниската безработица в страната с 3% за януари. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирата от БГНЕС.

 

София има най-голямо нарастване на Брутния вътрешен продукт за последните 10 години с 6,7%, похвали се още Фандъкова. Тя обеща улесняване на административните преки за представителите на бизнеса.

 

"Продължаваме устойчивите инвестиции в инфраструктура, градски транспорт, екология, образование и културно-историческо наследство и през тази година. За обектите в инфраструктура са предвидени над 30 км обновени пътища за тази година, нови тротоари, кръстовище на две нива, пускане на метрото до летището в началото на април", обобщи столичният кмет.

 

Тя припомни, че вече има закупени 86 нови автобуса, като много от тях се движат по линиите на града. Очаква се и закупуването на още 110 автобуса. През май предстои по линия 310 да бъдат пуснати изцяло нови автобуси.

 

Амбицията ни е от средата на годината да спрат да се движат старите "Икарус"-и и да бъдат заменени с нови автобуси, зарече се Йорданка Фандъкова. Тя информира, че предстои и завършването на завода за отпадъци, като се планира през есента той да започне с пробна експлоатация. 

 

"Много важна част от развитието на града е развитието на бизнеса и инвестициите на града. Няма как голяма столица да се развива без сериозните инвестиции. Наложи ни се да работим в условия на тежка финансова и икономическа криза, но така, че да не спират устойчивите инвестиции, които бяха започнати. Това се случи без да се натоварват гражданите с по-големи данъци и такси", коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова.