След около седмица започва ремонтът на "Цариградско шосе" – от Околовръстното до "Младост"

 

Жестоки задръствания заради ремонти. Километрични опашки се образуваха на входа на София. Най-невралгичната точка се оказа автомагистрала „Хемус”. 

 

След около седмица започва ремонтът на "Цариградско шосе" – от Околовръстното до "Младост”. Успоредно с него обаче започват и други ремонти и ще е така, докато времето позволява.  

 

Камен кара такси 24 години. Според него най-големите проблеми идват, когато се правят няколко големи ремонта по едно и също време, както е било миналата година. 

 

Ремонтът на „Цариградско шосе” от Околовръстното шосе до разклона за квартал „Младост” ще започне в края на месеца, а през юни ще се разкопава и другият участък от „Четвърти километър” до „Пейо Яворов”. Те ще струват близо 20 милиона лева, а работата ще продължи до 10 септември. 

 

Ще се обновят пътните настилки, централните и локалните платна, тротоарите, подменят се ограничителните системи, както и вертикалната и хоризонтална сигнализация. Миналата година се ремонтираха други два участъка от булеварда, което причини големи задръствания в района. Очакват се и сега да има проблеми с трафика.
 

В началото на юни предстои да се разкопава и при Руски паметник. Там се предвижда подновяване на настилката, на водопровод, канализация, преместването на трамвая откъм булевард „Скобелев”.
 

Освен всичко това, в средата на годината трябва да започне да се строи и третият лъч на метрото, който ще свързва кварталите „Овча Купел” и „Левски”. Той ще бъде 16 км с 18 станции. В първия етап влизат спирките при Орлов мост, площад "Патриарх Евтимий", НДК, към „Красно село”.  

 

Това обаче не е всички. В края на април или средата на май трябва да започне и ремонтът на бул. "Витоша" - от бул. "Патриарх Евтимий" до Южния парк. Ще се работи и по двата моста над бул. "България" и бул. "Пенчо Славейков". Очакваме да започне и реконструкцията на бул. "Дондуков", където ще се пренареждат паветата и ще се подменя релсовия път.