Еколозите обаче са на противоположното мнение

 

"Бетонните плочи до плаж Корал са законни и категорично не става въпрос за строителство върху дюни". Това каза в студиото на „Здравей, България” кметът на община Царево Георги Лапчев. Според него това показват и проверките на експерти. Еколози обаче са на противоположното мнение.


Припомняме, че вчера кип на Нова телевизия завари две бетонни площадки, излети на плажа. Те се намират на около 60-70 метра от морския бряг, а върху тях е изградена и подземна комуникация.


„Това е пясък, който е в непосредствена близост до плажа. За мен лично това са дюни. Ако за експертите, които са издали разрешението за строеж, това не са дюни, това вече е тяхна отговорност. Интересен въпрос е какво казват специализираните кадастрални карти за дюните, които трябва да са публични от октомври 2014 г., но в момента нарочно се крият”, коментира за „Здравей, България” Атанас Русев от Сдружение „Да запазим Корал”.


„Държавата най-сетне трябва да се вземе в ръце и да провери отново всички тези строителни разрешения, които са неправомерно издадени и за които кметът каза, че не знае дали са неправомерно издадени, но те само за Корал в момента са над 35”, коментира още Атанас Русев.


Целия разговор гледайте във видеото.