"Беше постигнато забележително стабилизиране на финансовия сектор", отбеляза той

Снимка: Архив БГНЕС

 

"Благодарение на финансовите експерти на ГЕРБ, правителството успя да овладее кризата КТБ, която бушуваше месеци наред заради пагубното бездействие на предишното правителство", заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в политическа декларация. Той я прочете в началото на първото заседание на парламента след Великденските празници.

 

"Беше постигнато забележително стабилизиране на финансовия сектор. Правителството и парламентът успяха да осигурят работещ механизъм, чрез който вложителите в банката получиха гарантираните си по закон влогове и обществото беше успокоено. Успоредно с това бяха предприети действия срещу опитите за разграбване на активите на КТБ", каза още Цветанов, цитиран от БГНЕС

 

По думите му е недопустимо да се говори за реформи и развитие, а "същевременно да не можем да предприемем устойчиви мерки за почистване на речните корита и хиляди български граждани да бъдат заливани при всеки обилен валеж". Той посочи, че от ГЕРБ са подготвили промени в Закона за водите, с които "държавата ще създаде контролни механизми за наблюдение, контрол и адекватна реакция при нужда по всички водни съоръжения в страната".

 

"ГЕРБ ще подкрепи твърдо представената от правителството визия за съдебна реформа, защото тя е в основната на функционирането на цялата държава. Ще предложим създаването на комисия за промени в Конституцията", обяви Цветанов.

 

В декларацията на ГЕРБ бе засегната и темата за външнополитическата ситуация.

 

"Въпреки различните оценки за случващото се между Украйна и Русия ние сме единни по въпроса за необходимостта от поддържане на високо ниво на национална сигурност и отстояване на националния интерес", каза още Цветан Цветанов.

 

Той призова депутатите "да не се поддават на изкушението да правят агитация за местния вот от трибуната на парламента" и обеща, че ГЕРБ ще проведе позитивна предизборна кампания.